Deň čokolády

Viete akú dlhú tradíciu má v Európe čokoláda? Uplynulo už 464 rokov odo dňa, keď sa na pultoch obchodov v Európe objavilo toto sladké pokušenie. Počas tohto obdobia sa menil a vylepšoval spôsob výroby, vznikali nové druhy čokolády a menila sa taktiež jej forma. Mliečna, horká, ľadová čokoláda, čokoláda s hrozienkami či orieškami… Každý labužník si nájde to svoje ,,pravé orechové“. Nie je to len pochúťka pre deti či pre ženy, ktoré si často rady doprajú kúsok čokolády. Čokoláda má mnoho pozitívnych účinkov na ľudský organizmus. V minulosti lekárnikmi nazývaná ako ,,potrava pre dušu“ upokojuje nervy, vyrovnáva krvný tlak a znižuje hladinu cholesterolu v krvi. Je taktiež skvelá na sústredenie sa, vyvoláva pocit radosti a šťastia. Podľa výskumu, ktorý sa konal vo Fínsku, je čokoláda prospešná aj pre tehotné ženy. Avšak konzumácia nadmerného množstva čokolády ma negatívny vplyv na váhu a môže viesť až k obezite. Preto je ideálne, pridržiavať sa starého pravidla – všetko s mierou. Takže neváhajte a potešte ešte dnes svojich blízkych kvalitnou čokoládou, je predsa deň čokolády. :-)

Autor: Guest Authors

Komentáre

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.